Volledig scherm
Op de aftermovie prijkt de recordopbrengst van het Glazen Huis in Gramsbergen. © Benny Koerhuis

Weer record voor Glazen Huis Gramsbergen

Het Glazen Huis in Gramsbergen heeft een recordbedrag opgeleverd voor de strijd tegen de slopende ziekte ALS. Zaterdagavond, nadat de drie DJ's Ellen Braker, Maarten te Raa en Maurin Kieft na vier etmalen werden bevrijd uit hun tijdelijke onderkomen, werd hen een cheque gepresenteerd met daarop het bedrag van 52.661,33 euro.  

Van tweede kerstdag 22.00 uur tot zaterdag 30 december 22.00 uur draaide het trio plaatjes in hun Glazen Huis bij café The Alley, waar ze op de been moesten blijven met behulp van gezonde sapjes terwijl ze hun vrienden en bekenden zagen genieten van allerlei andere versnaperingen. 

Het oude record dateert van 2015, toen het huis werd bewoond door Marianne Kwant, Jaimy Bouwers, Arjen Sibon en Hayo van der Kamp. In dat jaar werd 51.794,97 euro ingezameld. Vorig jaar toen Wim Oldewening, Boudewijn Gaasbeek, Eliza Altena en Hayo van der Kamp zich vrijwillig lieten opsluiten was de opbrengst ook mooi, maar wel iets lager:  46.087,84 euro. In 2013 opende Gramsbergen voor het eerst een Glazen Huis. Harry Huisjes, uitbater van The Alley nam dit initiatief nadat zijn moeder aan ALS was overleden. In dat eerste jaar werd een bedrag van ruim 22.000 euro opgehaald. In 2014 wisten Erwin Hulzebosch, Ard Slot en Hayo van der Kamp een bedrag van 28.842,52 euro in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. 

Vechtdal