Het bord van de Anne Frankboom is vernield.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bord van de Anne Frankboom is vernield. © Enzio Ardesch

Weer vernieling bij monument Joods werkkamp Hardenberg: ‘Hier word ik heel verdrietig van’

Het monument voor de slachtoffers van het Joods werkkamp Molengoot is opnieuw doelwit geworden van vandalisme. Het informatiebord bij de loot van de Anne Frankboom, die afgelopen najaar is geplant naast het monument, is vernield.

 1. Bevlogen verzetsdochter schrijft boek over Joods werkkamp Collendoorn: van kamp naar monument
  Play
  PREMIUM
  video

  Bevlogen verzets­doch­ter schrijft boek over Joods werkkamp Collen­doorn: van kamp naar monument

  Jannie Wiegman, secretaris van de Stichting Joods Werkkamp Molengoot, is al sinds de oprichting van het monument in 2000 betrokken bij de jaarlijkse herdenking van de ruim 190 Joodse mannen die hier door de Duitsers te werk werden gesteld om kanaal de Molengoot te graven. In de nacht van 2 op 3 oktober 1942 werden ze opgepakt en vanuit Collendoorn weggevoerd naar kamp Westerbork. Wiegman stelde een boek samen, dat vanmiddag voorafgaand aan de jaarlijkse herdenking is aangeboden aan kolonel Menachem Sebbag, hoofdrabbijn van de Nederlandse krijgsmacht.
 2. Onderwijs stopt met stagiairs bij lokale omroep Zwolle: al jaren meldingen over onveilige werksituatie
  PREMIUM
  3

  Onderwijs stopt met stagiairs bij lokale omroep Zwolle: al jaren meldingen over onveilige werksitua­tie

  De Zwolse mbo-scholen Landstede, Deltion College en Cibap laten voorlopig geen stagiairs meer toe bij RTV Focus, de lokale omroep die subsidie krijgt van Zwolle. In een brief klagen oud-stagairs over een onveilige werksituatie op de redactie, waarbij geschreeuw en ander grensoverschrijdend gedrag aan de orde van de dag is. Sinds 2018 blijken er klachten te zijn geweest.

Vechtdal