Volledig scherm
PREMIUM
Een gaswinningslocatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). © ANP

Wel onrust maar geen trilling door gaswinning Hardenberg

PollKrijgt Hardenberg last van aardbevingen als de NAM tot 2033 gas wint uit de bodem? Volgens geoloog Vincent van Engelen is dat onwaarschijnlijk. ,,Maar wetenschappelijk kun je het niet volledig uitsluiten.”

De kans op trillingen in Hardenberg is ‘reëel’, oordeelde Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Eind deze maand moeten gemeente Hardenberg en provincie Overijssel de minister adviseren over het winningsplan. Op welke informatie baseren zij dat advies? Geoloog Vincent van Engelen, manager nieuwe ontwikkelingen van de NAM, heeft aan raads- en statenleden erover verteld.

  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal