Tessa verhuisde toen ze na drie jaar Nieuw Zeeland zwanger werd, met haar vriend Facundo Maruenda naar Baalder. Samen zijn ze onlangs een Argentijnse hapjesservice begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa verhuisde toen ze na drie jaar Nieuw Zeeland zwanger werd, met haar vriend Facundo Maruenda naar Baalder. Samen zijn ze onlangs een Argentijnse hapjesservice begonnen. © Frank Uijlenbroek

Wereldreizigers stranden in Hardenberg en nemen Argentinië mee naar huis

Ondanks, of misschien wel dankzij de coronacrisis, haalden de voormalige wereldreizigers Tessa Hankamp en haar Argentijnse vriend Facundo Maruenda hun toekomstplannen met zevenmijlslaarzen naar het heden. Want zij begonnen, amper een maand geleden, vanuit hun huis in Hardenberg FacTs Delicatessen.

 1. Hoogtepunten en rust: ideale mix in dozijn wandelingen door Vechtdal
  PREMIUM
  video

  Hoogtepun­ten en rust: ideale mix in dozijn wandelin­gen door Vechtdal

  Het is een echte kuitenbijter: de Rheezerbelten, een imposante zandverstuiving bij de Hardenbergse buurtschap Rheeze. De steile beklimming in het mulle zand vanaf de parkeerplaats aan de Grote Beltenweg vereist de nodige conditie, want de 'bergkam’ stijgt tot twaalf meter hoog boven het Vechtdal uit. Dit landschappelijke pareltje in de Boswachterij Hardenberg vormt een van de hoogtepunten in de nieuwe wandelgids die vandaag verschijnt.
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

Vechtdal