André Eggengoor, drie jaar geleden op het terras van Grand Café Den Herdenbergher. Hij is geen voorstander van verlenging van de opvang op azc Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
André Eggengoor, drie jaar geleden op het terras van Grand Café Den Herdenbergher. Hij is geen voorstander van verlenging van de opvang op azc Hardenberg. © Frank Uijlenbroek

Winkeliers en horeca staan niet te springen om vijf jaar langer azc Hardenberg: ‘Gezinnen ja, overlastgevende jongeren nee’

Mag het asielzoekerscentrum Hardenberg vijf jaar langer openblijven? Over die vraag neemt de gemeenteraad komend najaar een beslissing, gebaseerd op de mening van de inwoners en alle opgedane ervaringen sinds de opening van Heemserpoort in oktober 2016. Winkeliers en horeca zijn niet tegen verlenging, maar staan ook niet te juichen.

  1. Woedende reacties op ludiek coronafilmpje van Vechtdal College: ‘Maar we zwichten niet’
    PREMIUM
    video & poll

    Woedende reacties op ludiek coronafilm­pje van Vechtdal College: ‘Maar we zwichten niet’

    ‘Ik had mijn kind direct van deze school gehaald’, ‘kindermishandeling!’ en ‘grote pedagogische onkunde’. Het Vechtdal College in Hardenberg heeft een stortvloed aan - veelal negatieve - reacties op sociale media over zich heen gekregen na publicatie van een ludiek bedoeld coronafilmpje. Vooral mensen die tegen het mondkapjes-advies lijken te zijn, openen de aanval op de school.

Vechtdal