André Eggengoor, drie jaar geleden op het terras van Grand Café Den Herdenbergher. Hij is geen voorstander van verlenging van de opvang op azc Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
André Eggengoor, drie jaar geleden op het terras van Grand Café Den Herdenbergher. Hij is geen voorstander van verlenging van de opvang op azc Hardenberg. © Frank Uijlenbroek

Winkeliers en horeca staan niet te springen om vijf jaar langer azc Hardenberg: ‘Gezinnen ja, overlastgevende jongeren nee’

Mag het asielzoekerscentrum Hardenberg vijf jaar langer openblijven? Over die vraag neemt de gemeenteraad komend najaar een beslissing, gebaseerd op de mening van de inwoners en alle opgedane ervaringen sinds de opening van Heemserpoort in oktober 2016. Winkeliers en horeca zijn niet tegen verlenging, maar staan ook niet te juichen.

 1. Door de coronapandemie heeft Hasseltse kleuterjuf alle tijd om herinneringen vast te leggen in een boek
  PREMIUM

  Door de coronapan­de­mie heeft Hasseltse kleuterjuf alle tijd om herinnerin­gen vast te leggen in een boek

  Corona ging aan haar deur voorbij in het door het virus zwaar getroffen Hasselt. Wel zat Aly Hilberts-Stolte tijdens de pandemie dag na dag in huis. Ze besloot de herinneringen aan haar jeugd op de boerderij in Oud-Lutten en als kleuterjuf in Berkum en Zwartsluis op te schrijven. Eigenlijk voor haar drie kinderen, tien kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Maar het werd een boek: Hilarische en leerzame gesprekken met kleuters en dierbare herinneringen.
 1. Nederlanders in de rij voor gratis sneltesten in Duitsland
  Play

  Nederlan­ders in de rij voor gratis sneltesten in Duitsland

 2. Dode bij aanrijding op spoor tussen Haarle en Mariënheem
  Play

  Dode bij aanrijding op spoor tussen Haarle en Mariënheem

Vechtdal