Volledig scherm
De Winter Fair in Hardenberg trok een recordaantal bezoekers © Winter Fair Hardenberg 2019

Winter Fair Hardenberg trekt weer recordaantal bezoekers

De Winter Fair in Hardenberg blijft onverminderd populair. Vorig jaar had het evenement met 15.195 bezoekers al een recordaantal; te pakken, dit jaar zijn er nog eens 4000 bijgekomen. Met meer dan 19.000 bezoekers heeft het winterevenement weer een record te pakken.

De vijftiende editie van de Winter Fair is gehouden op 8, 9 en 10 november. Het evenement is eerder al gegroeid van drie naar vijf beurshallen, waar ruim 220 deelnemers stonden. Organisator Annie Kolthof van Evenementenhal Hardenberg zegt dat er nog ruimte is voor verdere uitbreiding en hoopt dat het volgend jaar nog drukker wordt. 

Aankleding

De organisatie heeft dit jaar extra aandacht besteed aan de aankleding van de beurs, zodat het niet alleen een 'dagje uit’ is, maar een hele ‘belevenis’ moet worden. Door nieuwe onderdelen toe te voegen hopen ze bezoekers elk jaar weer te verrassen. Dit jaar waren het Kidsplein en de Men Cave nieuw, die beide konden rekenen op aardig wat belangstelling. Bij laatstgenoemde konden mannen met een speciaal biertje wachten tot hun vrouwen klaar waren met shoppen.

Wachtrijen

Door de drukte liepen de wegen rondom de Evenementenhal zelfs eventjes vast en er ontstonden wachtrijen bij de horecapunten. Een verbeterpuntje voor volgend jaar, laat de organisatie weten. ,,We gaan voor volgend jaar wel kijken hoe we de toestroom van bezoekers wat meer kunnen verdelen.’’ 

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.

Vechtdal