Volledig scherm
De brand veroorzaakte veel schade aan de bovenverdieping van de woning. © 112-Hardenberg

Woningbrand Dedemsvaart is aangestoken

De verwoestende brand in een woning aan de Koningsvaren in Dedemsvaart maandagmiddag is aangestoken. Daar gaat de politie van uit bij het onderzoek naar de brand, waarbij de bovenverdieping zwaar beschadigd raakte. 

De bewoonster was op het moment van de brand niet thuis. De politie vraagt getuigen om tips en bijzonderheden door te geven. 

Speciale aandacht in het onderzoek wordt besteed aan een bos gerbera's met gipskruid, dat sinds zaterdag voor de voordeur op de stoep lag. ,,Wie heeft dat boeket, waarschijnlijk afkomstig uit een supermarkt of tankstation, daar neergelegd?'', vraagt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. ,,Mogelijk heeft dat boeket met de brandstichting te maken, we sluiten niets uit.''

  1. Skyte Naturelodge nieuwe parel natuurcamping Diffelen

    Skyte Naturelod­ge nieuwe parel natuurcam­ping Diffelen

    De eerste gasten zijn notabene helemaal vanuit Delft afgereisd voor de rust en de schoonheid van het mooie Vechtdal. Sylvia van Meurs en Petra Rodenburg zitten lekker buiten, nippend aan een kopje thee, als het bonte gezelschap van de eigenaren Martin en Herma, fotograaf en verslaggever de serene rust enigszins komen verstoren op zoek naar de eerste ervaringen in deze duurzame en robuuste accommodatie voornamelijk opgetrokken uit onbewerkt hout.

Vechtdal