Volledig scherm
De brand veroorzaakte veel schade aan de bovenverdieping van de woning. © 112-Hardenberg

Woningbrand Dedemsvaart is aangestoken

De verwoestende brand in een woning aan de Koningsvaren in Dedemsvaart maandagmiddag is aangestoken. Daar gaat de politie van uit bij het onderzoek naar de brand, waarbij de bovenverdieping zwaar beschadigd raakte. 

De bewoonster was op het moment van de brand niet thuis. De politie vraagt getuigen om tips en bijzonderheden door te geven. 

Speciale aandacht in het onderzoek wordt besteed aan een bos gerbera's met gipskruid, dat sinds zaterdag voor de voordeur op de stoep lag. ,,Wie heeft dat boeket, waarschijnlijk afkomstig uit een supermarkt of tankstation, daar neergelegd?'', vraagt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. ,,Mogelijk heeft dat boeket met de brandstichting te maken, we sluiten niets uit.''

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal