Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Zes beginnende bestuurders met teveel drank op achter het stuur in Hardenberg

Bij alcoholcontroles op de wegen rondom Hardenberg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag zes beginnende bestuurders op de bon geslingerd, omdat zij met teveel drank op achter het stuur zaten.  

Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 0,2 promille. Bij diezelfde controles werden ook twee bestuurders gecontroleerd die zich ondanks het feit dat ze drugs hadden gebruikt toch waren gaan rijden. Dit melden de wijkagenten van Hardenberg via Instagram. Tegen alle acht bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal