Zitmaaier brandt uit in schuur Bruchterveld, buren brengen de boodschap in kerk

video'Beste buren, jullie schuur staat in brand.' Met die boodschap stapte de buurvrouw vanochtend de vrijgemaakte kerk in Bruchterveld binnen. 

In de schuur naast een woning aan de Hongerdijk - even buiten het dorp in de gemeente Hardenberg  - was een zitgrasmaaier in brand gevlogen. De bewoners waren op dat moment niet thuis: ze zaten in de kerk. 

Het was een kwestie van goed noaberschap dat de buren de onheilstijding kwamen brengen in de kerk. De dominee legde de dienst even stil zodat de familie die het betrof naar buiten kon lopen. Van paniek was geen sprake, laat het kostersechtpaar weten. Maar toen even later de sirenes van brandweerwagens te horen waren, vroeg de koster aan de predikant of hij even wat mocht zeggen. 

Dat mocht even later wist iedereen wat er aan de hand was.  De brand bleef binnen de perken, maar een auto die vlakbij stond raakte wel beschadigd. 

Volledig scherm
Een zitmaaier raakte vernield. © 112 Hardenberg
  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal