Zitmaaier brandt uit in schuur Bruchterveld, buren brengen de boodschap in kerk

video'Beste buren, jullie schuur staat in brand.' Met die boodschap stapte de buurvrouw vanochtend de vrijgemaakte kerk in Bruchterveld binnen. 

In de schuur naast een woning aan de Hongerdijk - even buiten het dorp in de gemeente Hardenberg  - was een zitgrasmaaier in brand gevlogen. De bewoners waren op dat moment niet thuis: ze zaten in de kerk. 

Het was een kwestie van goed noaberschap dat de buren de onheilstijding kwamen brengen in de kerk. De dominee legde de dienst even stil zodat de familie die het betrof naar buiten kon lopen. Van paniek was geen sprake, laat het kostersechtpaar weten. Maar toen even later de sirenes van brandweerwagens te horen waren, vroeg de koster aan de predikant of hij even wat mocht zeggen. 

Dat mocht even later wist iedereen wat er aan de hand was.  De brand bleef binnen de perken, maar een auto die vlakbij stond raakte wel beschadigd. 

Volledig scherm
Een zitmaaier raakte vernield. © 112 Hardenberg
 1. Duitse man fotografeert stiekem vrouwen op Attractiepark Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenisse
  PREMIUM

  Duitse man fotogra­feert stiekem vrouwen op Attractie­park Slagharen, maar wordt betrapt door gezin uit Spijkenis­se

  Het begon allemaal zo mooi, vrijdag 21 juni, voor de familie Kortland uit Spijkenisse. Vanwege de 10-jarige verjaardag van één van de dochters gingen ze een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Maar tegen de avond kreeg dat feestelijke weekend een wat ‘schmutzig’ tintje toen ze een andere, Duitse gast van het park betrapten op het ongevraagd fotograferen van langslopende vrouwelijke gasten.
 2. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 3. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

Vechtdal