Zitmaaier brandt uit in schuur Bruchterveld, buren brengen de boodschap in kerk

video'Beste buren, jullie schuur staat in brand.' Met die boodschap stapte de buurvrouw vanochtend de vrijgemaakte kerk in Bruchterveld binnen. 

In de schuur naast een woning aan de Hongerdijk - even buiten het dorp in de gemeente Hardenberg  - was een zitgrasmaaier in brand gevlogen. De bewoners waren op dat moment niet thuis: ze zaten in de kerk. 

Het was een kwestie van goed noaberschap dat de buren de onheilstijding kwamen brengen in de kerk. De dominee legde de dienst even stil zodat de familie die het betrof naar buiten kon lopen. Van paniek was geen sprake, laat het kostersechtpaar weten. Maar toen even later de sirenes van brandweerwagens te horen waren, vroeg de koster aan de predikant of hij even wat mocht zeggen. 

Dat mocht even later wist iedereen wat er aan de hand was.  De brand bleef binnen de perken, maar een auto die vlakbij stond raakte wel beschadigd. 

Volledig scherm
Een zitmaaier raakte vernield. © 112 Hardenberg
  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal