Zitmaaier kan leiden naar overvallers 82-jarige inwoonster De Krim

videoDe politie heeft goede hoop dat een zitmaaier met een aantal specifieke kenmerken kan leiden naar de twee mannen die in december vorig jaar met geweld een 82-jarige vrouw in De Krim overvielen. 

Zij verlamden de vrouw met een taser en sloten haar op in haar meterkast. Daar werd zij 15 uur later uit bevrijd door twee vriendinnen van de volksdansclub. Net op tijd. ,,Als zij niet waren gekomen had ze het waarschijnlijk niet overleefd”, zei woordvoerder Sigrid Passchier in het programma Opsporing Verzocht.

Kenmerken

In dat programma werden beelden getoond van de gele zitmaaier, die de mannen na de overval hebben meegenomen. Het gaat om een machine van het merk Stiga Estate Tornado. Het zadel van de maaier is aangevreten door muizen. Gezien het gewicht van de machine moeten de overvallers in de nabijheid een busje of aanhanger hebben gehad. De politie zoekt naar mensen die de twee met de maaier in de weer hebben gezien of naar mensen die de machine te koop aangeboden hebben gekregen.

Trouwringen weg

De vrouw werd overvallen op het moment dat ze om half acht 's avonds de voordeur open deed om haar kat uit te laten. Zij werd daarop naar binnengeduwd door een man met een bivakmuts op.  Later kwam er een tweede man die een taser in haar nek duwde. Daarop werd ze opgesloten in een ruimte van 30 bij 70 cm. Terwijl ze daar gevangen zat gingen de mannen er onder andere vandoor met sieraden, een laptop, een mobiele telefoon en trouwringen. Het ging om de ringen van haar, haar overleden man en haar moeder.

Omdat ze niet verscheen bij haar volksdansgroep maakten twee vriendinnen zich ongerust en gingen bij haar woning kijken. Daar werd ze gevonden, omdat een van hen een reservesleutel van het huis had. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek in en bij de woning. © 112Hardenberg
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Vechtdal