Volledig scherm
PREMIUM
Geert Grimme bij zijn uitvinding. © Frans Nikkels

Zonnepanelen lelijk? Geert uit Beerze maakt ze onzichtbaar

Als het tv-programma 'Het beste idee van Nederland' nog zou bestaan, zou Geert Grimme het winnen. Zijn Grimme Solar System is typisch de uitvinding waarvan je denkt: waarom bestáát die nog niet?

Geert Grimme (57) plaatste een paar jaar geleden voor zijn werkgever zonnepanelen 'bij een hutje op de hei', zoals hij het omschrijft. Grimme: ,,Een dag later was ik er weer. Toen ik kwam aanrijden en die panelen zag, dacht ik: 'Wat lelijk'."

Onzichtbaar

Dat was het moment van zijn gouden idee: dakpannen die zonne-energie produceren, maar waaraan je dat niet kunt zien. Intussen zijn er wel bedrijven die iets maken wat er op lijkt, door stukjes zonnepaneel op een dakpan te bevestigen. Maar zijn Grimme Solar Systeem is eenvoudiger, mooier en werkt beter, zegt Grimme.

  1. Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenbergse burgervader
    video

    Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenberg­se burgerva­der

    Voor Peter Snijders en zijn gezin staat deze week in het teken van afscheid nemen. Na acht jaar verlaat hij Hardenberg als burgemeester, om in Zwolle aan de slag te gaan. Dinsdag legde hij zijn ambtsketen neer tijdens de laatste raadsvergadering die hij mocht leiden, vanavond werd hij uitgezwaaid door honderden Hardenbergers en genodigden tijdens een afscheidsfeest in het gemeentepark in Dedemsvaart. Maar het vaarwel kreeg een extra lading voor de hele familie nadat woensdag Snijders’ moeder overleed.

Vechtdal