Volledig scherm
PREMIUM
Geitenhouderij.

Zorg over gezondheid staat groei geitenstal Radewijk niet in de weg

De geitenhouderij van ondernemer Kiwiet uit Radewijk kan uitbreiden als het aan de gemeente en provincie ligt. De ondernemer krijgt de benodigde vergunningen van beide instanties voor uitbreiding van de bestaande geitenhouderij aan de Noord-Oosterweg in Radewijk van 2.500 dieren naar bijna 5.000 dieren.

Opvallend is dat zowel gemeente als provincie de verhoogde gezondheidsrisico’s voor omwonenden en passanten die verband houden met de geitenhouderij hierbij accepteren. Uit studies blijkt dat rondom geitenstallen mensen een grotere kans hebben om bijvoorbeeld longontsteking op te lopen. 

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal