De bloemen van de lelies op het veld worden verwijderd zodat alle energie naar de bol in de grond gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De bloemen van de lelies op het veld worden verwijderd zodat alle energie naar de bol in de grond gaat. © archief/Leo van de Westelaken

Zorgen om gif in natuur door bollenteelt Hardenberg

Is in Hardenberg de bodem verontreinigd door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen? Die vraag stellen de fracties van PvdA en D66 naar aanleiding van het nieuws dat in de grond van natuurgebieden in Zuid-Drenthe meer dan dertig soorten gewasbeschermingsmiddelen - ofwel landbouwgif - zijn aangetroffen. 

 1. Een collectesoap, online-opnaaiers, zwieren met een rolstoel en dan ook nog eens te weinig gelovigen in Almelo
  nieuwsupdate

  Een collecte­soap, online-opnaaiers, zwieren met een rolstoel en dan ook nog eens te weinig gelovigen in Almelo

  ALMELO - Als er om acht uur ’s avonds in het donker iemand komt collecteren, en het kan alleen met een pinpas. Of met een QR code. Of je moet maandelijks betalen. Zou u dat doen? Opeens was het collecteren weer in het nieuws deze week. Waren die jongens van de Zonnebloem neppers? Eerst wel en later niet. De grote vraag die achterbleef na de collectesoap was of dat we daar niet gewoon mee op moeten houden. Met collecteren aan de deur. Dit en meer in de nieuwsupdate van deze week.
 2. Carnavalsgrap rond ‘gratis brandhout’ valt verkeerd bij Marcel: ‘Mijn advocaat zegt dat ik dit ga winnen’
  PREMIUM
  met video
  117

  Carnavals­grap rond ‘gratis brandhout’ valt verkeerd bij Marcel: ‘Mijn advocaat zegt dat ik dit ga winnen’

  De grap die carnavalsvereniging De Turftrappers uit Slagharen zaterdag uithaalde door onder het mom van ‘gratis brandhout’ iedere belangstellende een luciferdoosje mee te geven, is niet overal goed gevallen. Marcel Hogenberg uit Meppel heeft een factuur ingediend, omdat hij volgens hem onder valse voorwendselen naar de stunt is gelokt. ,,De grap had er dikker op moeten liggen.”