Volledig scherm
Henk Reints (op de trap ) en beheerder Niek Sportel met een van de op 13 december gevallen plafondplaten in zwembad De Kiefer. De houten lat aan de rand werd vastgeschroefd. © Frank Uijlenbroek

Zwembad De Kiefer tijdelijk dicht vanwege plafond

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart blijft voorlopig dicht. Met het oog op de veiligheid voor bezoekers en personeel is vrijdag besloten om het bad te sluiten. In het zwembad waren woensdagmiddag 13 december zeven plafondplaten op de tegels naast het bassin gevallen. 

Op dat moment was een bezoeker onder begeleiding aan het zwemmen, maar zij werden niet geraakt. De oorzaak werd gevonden in de bevestiging van de plafondplaten aan een houten randlat, die los was geraakt van de multiplex platen aan de zijkant van het plafond.

Vastgeschroefd

Dat is die middag verholpen door de losgelaten lat vast te schroeven aan het multiplex, waarna de gevallen plafondplaten teruggeplaatst konden worden en het zwembad diezelfde middag weer open ging. Voor alle zekerheid werden ook de overige latten langs het plafond boven de zwembadperrons op die manier vastgeschroefd, een klus die de volgende dag werd afgerond.

Vervolgonderzoek

Op basis van vervolgonderzoek dat afgelopen week door een onafhankelijke deskundige is uitgevoerd, is vrijdag besloten om met het oog op de veiligheid het zwembad voorlopig te sluiten. Tijdens het onderzoek kwamen meerdere situaties aan het licht die vergelijkbaar zijn met de toestand van de bevestiging van de lat bij de gevallen plafondplaten. Zwembad De Kiefer en de gemeente Hardenberg zoeken een definitieve oplossing en verwachten daarover komende week meer duidelijkheid te kunnen geven. Het overdekte bad blijft dicht tot er een definitieve oplossing is gerealiseerd.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Vechtdal