Volledig scherm
Het verwijderen van de oude plafondplaten in zwembad De Kiefer. © Benny Koerhuis

Zwembad Dedemsvaart dicht voor nieuwe plafonds en ledverlichting

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart gaat deze zomer anderhalve maand dicht wegens werkzaamheden. Van vrijdag 20 juli 18.00 uur tot maandag 3 september 07.00 uur worden nieuwe plafonds geplaatst en wordt de bestaande verlichting vervangen door ledlampen. 

Niet alleen in de zwemzaal, maar ook in de overige ruimten van De Kiefer komen nieuwe plafonds. Dat was nodig nadat op 13 december zeven plafondplaten op de tegels naast het bassin vielen. Niemand raakte gewond, maar om herhaling te voorkomen werden alle oude plafondplaten verwijderd. Omdat dat weer leidde tot geluidsoverlast voor bezoekers en vooral medewerkers, werden vervolgens provisorische plafonds geplaatst. Die worden nu definitief vervangen. 

Ledverlichting

Daarnaast krijgt De Kiefer duurzame ledverlichting en worden de ontvangsthal en het bezoekersterras opgeknapt. 

Abonnementhouders

Abonnementhouders kunnen tijdens de sluiting gebruik maken van zwembad de Hattemat in Gramsbergen en De Slag in Hardenberg. 

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal