Beeld van een aantal jaar terug. De Oldemeijer bij Hardenberg gaat niet op slot, wel nemen gemeente en eigenaar Staatsbosbeheer maatregelen om drukte te voorkomen.
Volledig scherm
Beeld van een aantal jaar terug. De Oldemeijer bij Hardenberg gaat niet op slot, wel nemen gemeente en eigenaar Staatsbosbeheer maatregelen om drukte te voorkomen. © Frank Uijlenbroek

Zwemplas Oldemeijer bij Hardenberg op slot voor auto’s om drukte te voorkomen

Zwemplas De Oldemeijer bij Hardenberg zal de komende dagen afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Hardenberg en Staatsbosbeheer hopen daarmee een grote drukte als op Hemelvaartsdag te voorkomen. Toen werd het recreatiegebied op stel en sprong afgesloten.

  1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

    Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

    Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal