Volledig scherm
Vanmiddag reikten burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Isabella Hoeve het Jeugdlintje uit aan de 11-jarige Charlene. © Gemeente Harderwijk

11-jarige Charlene krijgt Jeugdlintje Harderwijk voor haar hulp aan kinderen

Ze liet haar haar afknippen om er pruiken van te maken voor kinderen met kanker, ze verkocht speelgoed en ze zamelde lege flessen in voor Kika; de 11-jarige Charlene kreeg daarvoor vanmiddag het Harderwijkse Jeugdlintje 2019.

Op haar basisschool Het Baken reikten burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Isabella Hoeve het Jeugdlintje uit aan Charlene. Met het jeugdlintje waardeert de gemeente kinderen en jongeren die zich actief inzetten voor de samenleving en een voorbeeld voor anderen zijn.

Charlene zet zich vooral in voor kinderen die het zelf niet zo goed hebben, meldt de gemeente in het persbericht over de uitreiking. De grootste actie tot nu toe is het verkopen van haar eigen speelgoed en eerder dit jaar zamelde ze lege flessen in voor Kika. Ze kreeg ook de leerlingen uit haar klas enthousiast om mee te doen.

In 2018 liet ze haar haar afknippen voor pruiken voor kinderen met kanker. 

Ze is nu van plan geld bijeen te brengen voor de Voedselbank met de verkoop van speelgoed. Wat ze niet verkoopt geeft ze aan kinderen die geen speelgoed hebben.

Charlene, die zelf met haar broer en zusje en een pleegbroertje al acht jaar woont bij een pleeggezin, trekt zich het lot van andere kinderen erg aan. ‘Ze is een inspiratie voor andere kinderen’, stelt de gemeente.

Het is de vierde keer dat het Jeugdlintje is uitgereikt. Eerder was de bijzondere onderscheiding voor Marijn FidderLisanne Spaander en Erwin Mazier.

Veluwe