Fietsers moesten even geduld hebben toen 115 schapen van het Crescentpark naar het Zeepad in Harderwijk liepen, achter schaapsherder Jeroen Huiskamp aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers moesten even geduld hebben toen 115 schapen van het Crescentpark naar het Zeepad in Harderwijk liepen, achter schaapsherder Jeroen Huiskamp aan. © Ruben Schipper Fotografie

115 blatende schapen huppelen door Harderwijkse woonwijk

Het was een geblaat van jewelste, toen gisteravond 115 ooien en lammeren van de Groene Zoomweg via het Crescentpark naar het Zeepad in Harderwijk liepen. Het is de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat de kudde verhuist. Het grazen van de schapen moet een vaste plaats krijgen in de natuurvriendelijke vorm van bermbeheer.

  1. Met Marianne Timmer als boegbeeld stoomt Jonald Bouwhuis uit Apeldoorn door met appartementen en opslagruimte
    PREMIUM

    Met Marianne Timmer als boegbeeld stoomt Jonald Bouwhuis uit Apeldoorn door met appartemen­ten en opslagruim­te

    Eén locatie heeft-ie al in Apeldoorn. Daar komen er de komende jaren nog 75 bij, verdeeld over het land. Ondernemer Jonald Bouwhuis wil met zijn Edelbox Work & Storage volgens een nieuwe formule een plek afdwingen tussen partijen als Shurguard en Allsafe. Een grote groep particulieren en kleine zelfstandigen kampt met een gebrek aan hoogwaardige opslag- en werkruimte, constateert hij.

Veluwe