225 bomenplanters in het Harderwijkse bos

VideoZo'n 225 kinderen uit Harderwijk hebben vanmorgen evenzoveel nieuwe eiken en dennetjes geplant in het bos. 

In groepjes van tien tot vijftien kinderen liepen ze vanaf de gemeentelijke bosschuur aan het einde van de Plaggenweg naar de plantplek, langs de rand van het zogenoemde hondenbos. Tientallen medewerkers en vrijwilligers van de gemeente en De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu hielpen de kinderen daar de boompjes in de grond te zetten. 

Actief

Anders dan voorheen was niet een beperkte groep kinderen betrokken bij de Boomfeestdag. Deze week zijn in totaal ruim 600 leerlingen van basisscholen actief in en met de natuur. 

Leerlingen van groepen zes en zeven gingen onder begeleiding van leerkrachten, boswachters en vrijwilligers het bos in. En 225 kinderen van groepen acht van negen basisscholen plantten vandaag de bomen. 

Volledig scherm
Met gekleurde vlaggetjes was aangegeven waar de boompjes moesten komen. © Teake Dijkstra

Op initiatief van wethouder Jeroen de Jong heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik vorig jaar een intentieovereenkomst ondertekend met de scholen om er als gemeente voor te zorgen dat ieder kind een boom plant in zijn jeugd. 

De bedoeling is uiteindelijk dat alle leerlingen van groep acht tijdens de jaarlijkse boomfeestdag hun eigen boom planten. 

Plezier

Van Schaik en De Jong vertelden in het bos tientallen keren aan de groepjes leerlingen dat zij de natuur niet alleen belangrijk maar ook mooi en leuk vinden en dat zij hopen dat alle kinderen met het planten van hun eigen boom daar ook plezier in krijgen. 

Veluwe