Volledig scherm
De controle werd gehouden op de N302 bij Harderwijk. © Tim van Donkersgoed

26 auto's in beslag genomen bij grote controle in Harderwijk

Een grote controle langs de N302 in Harderwijk heeft een grote vangst voor de betrokken instanties opgeleverd. Bij de controle werden onder meer 26 auto's in beslag genomen. 

In 25 gevallen ging het om een openstaande belastingschuld. De overige auto werd op last van de politie meegenomen. De politie verrichtte verder twee aanhoudingen omdat dit tweetal zich niet kon identificeren. 

Ook twee drankrijders werden bij de controle gepakt. Één van de bestuurders was dusdanig onder invloed dat het rijbewijs werd afgenomen.

Daarnaast werd voor ruim 2600 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook werden er nog boetes uitgeschreven voor onder meer gladde banden en voor een tweetal snelheidsovertredingen van meer dan 40 km/uur.

Naast de politie deden ook de Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor Wegverkeer, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Marechaussee vrijdag mee aan deze controle. Op diverse wegen werden voertuigen gecontroleerd door een kentekencamera. Na een hit werden deze voertuigen met politiemotoren naar de controleplaats aan de Flevoweg gebracht. Daar zijn ze door de instanties uitvoerig onderzocht.

Veluwe