Volledig scherm
Rond de 500 scouts zijn tijdens het Paasweekeinde in Harderwijk, voor een HIT-weekend vp; uitdagingen. © Scouting Nederland

500 scouts naar Harderwijk voor interessekamp tijdens Pasen

Een kleine 500 scouts komen tijdens het Paasweekeinde op kamp in Harderwijk. Zij doen dit tijdens de jaarlijkse HIT (hikes, interessekampen en trappersexpedities), waarbij ze kiezen voor een kamp dat past bij hun interessegebied. 

Iedere scout tussen de 5 en 88 jaar kan een kamp kiezen dat bij hem past. Op het kamp ontmoeten ze scouts uit heel Nederland voor een gezellig weekend. Harderwijk is één van de zeven plekken in Nederland waar kampen worden georganiseerd. Naast Harderwijk zijn er kampen in Alphen (NB), Baarn, Dwingeloo, Heerenveen, Mook en Zeeland. In Harderwijk worden tijdens Pasen zeventien verschillende kampen georganiseerd, die variëren van een Hoe overleef ik?-kamp tot een pionierskamp, waar scouts de hoogte in gaan met hun bouwwerken.

HIT

De HIT is het enige Scoutingevenement waarbij de scout zelf kan kiezen welk avontuur hij of zij gaat beleven. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: lopen, fietsen of varen door de omgeving. Of ze kiezen voor een interessekamp: leren kamperen, paardrijden, koken, EHBO of  een spannend avontuur beleven rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij conditie en uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe