Aan het sporttalent van Reza ligt het niet, maar wie helpt hem naar de Paralympics?

MENS EN SPORTHij voelt zich herboren, spreekt over een nieuw begin. Reza Valleh heeft in tafeltennis een nieuwe uitdaging gevonden. De 54-jarige Harderwijker, sinds 1997 gekluisterd aan een rolstoel, schopte het binnen een paar maanden tot de trainingsgroep van TeamNL en droomt hardop van grote internationale toernooien. Maar wie helpt hem naar de Paralympics?

Zover is het nog niet, weet de in Iran geboren sporter, die in Harderwijk in een klein appartement woont met zijn vrouw Mahboobeh. Binnen een paar minuten bouwen de twee de woonkamer om in een trainingsruimte, als de tafeltennistafel wordt uitgeklapt, een robot die hij mag gebruiken van het NOC*NSF wordt neergezet en Reza de afgeschoten ballen kundig retourneert. Een indrukwekkend schouwspel, zeker met in gedachten dat de Harderwijk voor maart dit jaar nooit eerder een tafeltennisbatje in zijn handen had.

  1. Bezoekuurtje verpleeghuis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’
    PREMIUM

    Bezoekuur­tje verpleeg­huis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’

    Mooi, bijzonder en emotioneel. Zo noemt Magda Olofsen het weerzien met haar vader Gerrit van Panhuis (84) in verpleeghuis Boerhaavehof in Harderwijk. Zij is een van de gelukkigen die ‘profiteert’ van een eerste summiere versoepeling van de maatregelen van Zorggroep Noordwest Veluwe, waarbij bewoners een uurtje per week een dierbare in levende lijve mogen ontmoeten.

Veluwe