Volledig scherm
PREMIUM
Raadsleden Thijs Melkert (midden), Wilco Mazier (rechts) gingen vorige maand samen met Wilco Bos op pad met rolstoeler Ralph Stoové (links) om te ervaren hoe het is om met een rolstoel door Harderwijk te gaan. Zij komen nu met een voorstel om dit soort hindernissen - de hoge stoeprand - aan te pakken. © Eigen foto

Aan het werk om obstakels voor gehandicapten in Harderwijk weg te werken

Obstakels voor rolstoelers, andere gehandicapten en blinden en slechtzienden in Harderwijk moeten - snel - uit de weg worden geruimd. Bij (ver)bouwprojecten en de inrichting van de stad moet bovendien juist met deze mensen worden gesproken. 

De gemeenteraad stemt naar verwachting vanavond in met een voorstel van CDA, D66 en PvdA om iets te doen aan de obstakels en hindernissen voor mensen met een fysieke en/of visuele handicap. Kleine aanpassingen zouden zo snel mogelijk moeten gebeuren. Voor grote aanpassingen waar extra geld voor nodig is, moet uiterlijk 1 april een voorstel op tafel liggen. 

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe