Aanleg waterpark Dolfinarium begonnen

Het Dolfinarium in Harderwijk is begonnen met de bouw van het nieuwe waterpark. De verwachting dat de eerste attracties medio augustus kunnen worden geopend, laat woordvoerder Taco Rietveld weten.

Volledig scherm
© Bram van de Biezen

Het waterpark van het Dolfinarium wordt gerealiseerd op Wally's Weide, het grasveld naast het voormalige Surfcentrum. De attracties die deze zomer worden geopend, vormen slechts de eerste fase van het totaalplan. Komende jaren moet het waterpark stapje voor stapje worden uitgebreid, waardoor het uiteindelijk een op zichzelf staande attractie wordt, met een aparte ingang.

In de toekomst moet het daardoor mogelijk worden om een kaartje te kopen dat alleen toegang verschaft tot het waterpark. Zo ver is het echter nog lang niet. In eerste instantie vormt het waterpark een onderdeel van het Dolfinarium, en moet een regulier entreebewijs worden gehaald. Pas als het aantal waterattracties flink is uitgebreid, wordt daar verandering in gebracht.

Met de bouw van het waterpark streeft het Dolfinarium ernaar om meer te kunnen bieden dan alleen maar voorstellingen met zeezoogdieren in de hoofdrol.

Volledig scherm
Een impressie van het waterpark dat het Dolfinarium in Harderwijk wil realiseren. © Dolfinarium
 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe