Aanleg waterpark Dolfinarium begonnen

Het Dolfinarium in Harderwijk is begonnen met de bouw van het nieuwe waterpark. De verwachting dat de eerste attracties medio augustus kunnen worden geopend, laat woordvoerder Taco Rietveld weten.

Volledig scherm
© Bram van de Biezen

Het waterpark van het Dolfinarium wordt gerealiseerd op Wally's Weide, het grasveld naast het voormalige Surfcentrum. De attracties die deze zomer worden geopend, vormen slechts de eerste fase van het totaalplan. Komende jaren moet het waterpark stapje voor stapje worden uitgebreid, waardoor het uiteindelijk een op zichzelf staande attractie wordt, met een aparte ingang.

In de toekomst moet het daardoor mogelijk worden om een kaartje te kopen dat alleen toegang verschaft tot het waterpark. Zo ver is het echter nog lang niet. In eerste instantie vormt het waterpark een onderdeel van het Dolfinarium, en moet een regulier entreebewijs worden gehaald. Pas als het aantal waterattracties flink is uitgebreid, wordt daar verandering in gebracht.

Met de bouw van het waterpark streeft het Dolfinarium ernaar om meer te kunnen bieden dan alleen maar voorstellingen met zeezoogdieren in de hoofdrol.

Volledig scherm
Een impressie van het waterpark dat het Dolfinarium in Harderwijk wil realiseren. © Dolfinarium

Veluwe