Actiegroep bezet gemeente­huis Zeewolde: ‘Dit gaat alle perken te buiten’

VideoDe actiegroep Exctinction Rebellion heeft vanochtend voor opschudding gezorgd door het gemeentehuis in Zeewolde te bezetten. Een actie tegen de komst van het veelbesproken datacenter in het dorp. Burgemeester Gerrit Jan Gorter reageerde zeer verontwaardigd en gooide de actievoerders de deur uit.

9 reacties

 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Ik vind data centra iets waar je niet meer buiten kan,hoewel ik wel snap dat je ertegen kan zijn,het is het laatste stapje naar orsonwelles 1984,des te belangrijker is het dat we onze waarden en normen kunnen verdedigen en een ijzersterke defensie moeten hebben,de wereld is steeds onveiliger geworden
 • Eric Goedhart

  7 maanden geleden
  Tot nu toe vind ik die gasten van Extinction Rebellion maar een stelletje nutteloze kwijleballen, maar achter deze actie kan ik wel staan.
 • J Visser

  7 maanden geleden
  @joost als we de opslag gebruiken voor nuttige toepassingen en stoppen met onzin als face book, snapchat, instagram en al die andere narcistische apps is er ruimte genoeg voor slimme data!
 • J Visser

  7 maanden geleden
  Waarom gaat dit te ver? Liever had B&W dit prestigeproject even in alle stilte willen beklinken, slechts ter eigen eer en glorie. Had de burgemeester met zijn wethouder mooi de eerste paal kunnen slaan. Voorpagina, full color... nu er wat ruchtbaarheid aan gegeven wordt komt het kul argument van een sterfgeval om de hoek. Het gemeentehuis staat niet echt bekend om zijn ruime openingstijden. Er is niks gesloopt of geweld gebruikt. Ga zo door actievoerders!!! Voor de toekomst!!
 • Joost Van Zutphen

  7 maanden geleden
  Tja.. ..als je echt voor een energietransitie bent, zul je toch voor erg veel datacenters moeten zorgen. Want veel stappen kunnen alleen maar gezet worden met behulp van idioot veel gegevens. Omdat stroom niet op te slaan is, moeten onze apparaten en verwarming immers allemaal aangestuurd worden om stroom te gaan verbruiken zodra er wind of zon is. Maar ze zullen dus waarschijnlijk tegen de energietransitie zijn. Erg jammer.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Veluwe