Volledig scherm
De agent houdt nog even zijn vuistje in de lucht. © Politie Harderwijk

Agent neemt juichend auto in beslag van rijbewijsloze bestuurder

De agenten hadden hem al twee keer aangehouden. Een bestuurder uit Harderwijk die structureel zonder rijbewijs reed. Dat deed hij afgelopen vrijdag nog maar weer een keertje. Omdat het de derde keer was mochten de agenten volgens de wet zijn auto in beslag nemen. Dat deden ze ook, letterlijk de spierballen tonend en juichend voor de lens.

,,Als waarschuwen niet helpt, moet men maar eens voelen’’, zo deelde het korps van de Veluwe via Instagram een foto waar een agent juichend voor de in beslag genomen auto staat. Over de ‘trofeefoto’ is op sociale media de nodige discussie.

In een volgend bericht: ,,De verdachte is niet blij. Wij zijn ervan overtuigd dat we een hoop ellende hebben weten te voorkomen. Je zal maar een aanrijding krijgen met hem.  Dan kun je naar je centen fluiten.’’

Sprint

De rijbewijsloze automobilist werd herkend van eerdere aanhoudingen. Maar de agenten die hem herkenden moesten een nederlaag verteren. De automobilist reed hard weg en vluchtte uit het zicht. 

Korpsen belden met elkaar. Er ging een signalering uit naar de rijbewijsloze coureur. De man werd door volgende agenten pardoes gezien in Vierhouten, waar hij zich veilig waande. 

De jongen zag de agenten en sprintte weg. Hij kon dan sneller rijden, sneller sprinten dan de politie lukte hem deze vrijdag niet. Zijn auto ging naar een politiedepot, de automobilist zelf moest even de cel in op het bureau.

Veluwe