Volledig scherm
Stockfoto zonnepanelen © Pixabay

Alle 982 zonnepanelen op dak BCS Harderwijk verkocht

Er stonden nog drie dagen op de teller van de crowdfunding voor 982 zonnepanelen op het dak van BCS Harderwijk. Ze zijn niet meer nodig: zondag was de benodigde 280.000 euro gehaald en zelfs met 100 euro overschreden. 

Het bedrag is bij elkaar gekomen door de investering van 323 deelnemers. Zij konden al vanaf 25 euro meedoen. Het project is vooral gericht op mensen die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen, maar wel willen profiteren van groene stroom. 

Uitverkocht

Enkele dagen na de start van de crowdfunding waren 600 van de 982 panelen bezet. Nu staan ze op de site als 'uitverkocht'. Belangstellenden die dit als een gemiste kans zien, kunnen zich voorinschrijven voor een volgend project van zonnepanelendelen.  

Het dak van BCS Harderwijk wordt bedekt met 982 zonnepanelen die op jaarbasis genoeg stroom leveren voor ongeveer tachtig huishoudens. Edwin Res, van zonnepanelendelen, verwacht dat over acht tot tien weken met de installatie kan worden begonnen. "Een week panelen leggen en dan nog een paar dagen voor de bekabeling."

Veluwe