Volledig scherm
PREMIUM
De anti-vaccinatiekar stond geparkeerd nabij wijkcentrum De Kiekmure tijdens de vaccinatiemiddag in Harderwijk. © eigen foto

Anti-vaccinatieclub volgt inentingstoernee GGD vanuit Harderwijk

Bij de start van de vaccinatiecampagne van de GGD Noord- en Oost-Gelderland afgelopen maandag in Harderwijk stond de actiekar van organisaties die zich verzetten tegen het inenten van kinderen. D66 en Harderwijk Anders vinden dat ‘onwenselijk’ en vragen actie van de gemeente. 

‘Vaccins verzieken de volksgezondheid’ staat met grote letters op een van de teksborden op de aanhanger die maandag stond geparkeerd bij een flat aan de Vondellaan terwijl aan de overkant bij wijkcentrum De Kiekmure kinderen van 8 en 9 jaar werden ingeënt  tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP).  Meisjes die dit jaar 13 worden kunnen zich laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Veluwe