Volledig scherm
PREMIUM
De anti-vaccinatiekar stond geparkeerd nabij wijkcentrum De Kiekmure tijdens de vaccinatiemiddag in Harderwijk. © eigen foto

Anti-vaccinatieclub volgt inentingstoernee GGD vanuit Harderwijk

Bij de start van de vaccinatiecampagne van de GGD Noord- en Oost-Gelderland afgelopen maandag in Harderwijk stond de actiekar van organisaties die zich verzetten tegen het inenten van kinderen. D66 en Harderwijk Anders vinden dat ‘onwenselijk’ en vragen actie van de gemeente. 

‘Vaccins verzieken de volksgezondheid’ staat met grote letters op een van de teksborden op de aanhanger die maandag stond geparkeerd bij een flat aan de Vondellaan terwijl aan de overkant bij wijkcentrum De Kiekmure kinderen van 8 en 9 jaar werden ingeënt  tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP).  Meisjes die dit jaar 13 worden kunnen zich laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Veluwe