De Prins Frederik Hendriklaan in Harderwijk. Vorige week zaterdag werd hier een asielzoekers mishandeld door meerdere personen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Prins Frederik Hendriklaan in Harderwijk. Vorige week zaterdag werd hier een asielzoekers mishandeld door meerdere personen. © Ruben Schipper

Asielzoeker tot bloedens toe mishandeld in Harderwijk: ‘ik wilde geen problemen’

In Harderwijk is een asielzoeker door meerdere personen mishandeld. Het handgemeen zou zijn ontstaan nadat het slachtoffer werd uitgescholden door twee meisjes en hij daarop reageerde. De politie heeft een vrouw (55) en twee mannen (24 en 52) aangehouden.

4 reacties

 • Niek de Bruin

  3 maanden geleden
  Triest, intriest. Het gebeurt steeds vaker dat iemand uit het AZC wordt uitgescholden en is die persoon niet bang, dan reageert hij met vaak het gevolg dat hij (of zij) in elkaar wordt geslagen. Dan ook nog eens die negatieve reacties van PVV- of FVD- meelopers is schrijnend, zielig, egoïstisch en zo zelfgenoegzaam.
 • marinus van boeyen van

  3 maanden geleden
  Ik weet iets van het asielbeleid af ,heb destijds begeleiding van minderjarige asielkinderen.vnl.kindmoeders met eigen kindjes of peuternichtjes-neefjes.Maar dat daargelaten,ik meen ook te hebben gelezen dat de COA moet zorgen voor aangepaste opvang,dat had al veel eerder moeten gebeuren!
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Maar prima, maar laten we dan ook bij de toekomstige artikelen naam en rugnummer toepassen als het gaat om een asielzoeker. Normaliter gaat het bij (gewapende) aanranding, overval, mishandeling om een "verwarde man".
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Typisch linkse media om in dit geval het woord asielzoeker meermaals aan te halen en dit podium te geven. Kan het artikel niet anders samenvatten dan eenzijdige en links georrienteerde journalistiek. Het verhaal rammelt namelijk aan alle kanten. Alsof "twee kleine meisjes" vanuit het niets ruzie maken en om deze reden naar hun vader gaan. Het slachtoffer in kwestie trekt nog even de standaard rasisme kaart door het op te nemen en social media aandacht te zoeken.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Veluwe