Athlos Harderwijk: ‘De strijd om een veilige oversteek N302 is nog maar net begonnen’

video,,Het is geen kwestie of er een keer iets vreselijks gebeurt, maar wanneer.’’ Met deze grote zorg in het achterhoofd, bijt het bestuur van atletiekvereniging Athlos zich vast in de kwestie rond de oversteek over de Leuvenumseweg (N302). Wekelijks passeren daar honderden sporters de drukke weg. De provincie weigert maatregelen te treffen, maar daar neemt Athlos geen genoegen mee.  

Zoef, zoef, zoef! Zelfs op deze vroege zaterdagochtend is het al behoorlijk druk op de N302, net buiten Harderwijk richting Speuld ter hoogte van de Watertorenweg, als vanuit het bos een grote groep jonge hardlopers opdoemt. Ze komen vanaf de atletiekbaan van Athlos op sportpark De Strokel om te gaan trainen op de trimbaan in het bos aan de overkant. Hun in opvallende hesjes gestoken trainers delen de groep op in partjes van tien tot vijftien personen en gaan bij de haaientanden staan. Het wachten duurt lang, terwijl op tientallen centimeters voor hun voeten het verkeer voorbij raast. Eindelijk is er een gaatje en steken ze snel over. De dappere trainers staan onderwijl op de rijbaan en geven zo nodig het verkeer een stopteken.   

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Veluwe