Normaal gesproken is het Dolfinarium in Harderwijk al geopend in deze periode. Nu is het dierenpark tot nader order gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Normaal gesproken is het Dolfinarium in Harderwijk al geopend in deze periode. Nu is het dierenpark tot nader order gesloten. © Ruben Schipper Fotografie

Attractieparken in gevarenzone door coronacrisis: ‘banken en overheid moeten hulp bieden’

Door de coronacrisis hebben attractieparken hun poorten ofwel moeten sluiten of ze worden gedwongen hun seizoensopening uit te stellen. Als het huidige regime ook na 6 april van kracht blijft, dreigen financieringsproblemen voor deze bedrijven. In het uiterste geval kan dat leiden tot het faillissement van meerdere attractieparken.

Daarvoor waarschuwt pretparkdeskundige Pieter Cornelis van Fontys Academy for Creative Industries. Hij roept de overheid en banken op de attractieparken te hulp te schieten. 

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

Veluwe