Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Auto-inbreker probeert in Harderwijk spullen te stelen uit onopvallende politieauto met daarin een agent

Een 30-jarige man uit Harderwijk en een 36-jarige man uit Zutphen zijn afgelopen nacht opgepakt in Harderwijk. Het duo werd opgepakt nadat een buurtbewoner meldde dat ze twee mannen zag lopen die in auto's keken. Een van de verdachten liep op een wel erg knullige manier tegen de lamp.

De buurtbewoner sprak de twee mannen aan, nadat hij het duo in auto's zag kijken. Het verhaal van het tweetal vertrouwde de buurtbewoner niet en dus belde hij de politie. Agenten gingen gelijk met onopvallende politieauto’s naar de wijk Slingerbos. Twee agenten gingen lopend de wijk in en één agent bleef achter in een auto. In de wijk werd al snel iemand gezien die voldeed aan het doorgegeven signalement. De man werd opgepakt. 

Op hetzelfde moment ging in een onopvallende politiewagen ineens het achterste portier open. Een man kwam de auto in, mogelijk om spullen te stelen. Toen hij merkte dat er een agent in de auto zat, sloeg hij op de vlucht. De agent zette de achtervolging in en kon de man even later aanhouden.

De politie doet verder onderzoek naar het duo.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehandelingen zoveel mogelijk in Lelystad
    PREMIUM

    St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehande­lin­gen zoveel mogelijk in Lelystad

    De ziekenhuiszorg snel weer terug naar het kwantitatieve niveau van het pre-coronatijdperk? Een illusie. Althans, zeker zolang er geen vaccin is. Bestuursvoorzitter Relinde Weil van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad schudt haar hoofd. ,,Alleen de anderhalve meter maatregel maakt al dat de ziekenhuiszorg anders is. Al is het maar dat er minder patiënten in de wachtkamer terecht kunnen.”

Veluwe