Volledig scherm
© ANP

Azc Harderwijk staat nog altijd leeg

HARDERWIJK - Harderwijk wacht nog altijd op de komst van de eerste asielzoekers.

De reden hierachter is dat de waterkwaliteit in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Graaf Ottolaan nog niet de gewenste kwaliteit heeft. Zodra dat wél het geval is, zullen de eerste mensen instromen, aldus Jeannette Scholten van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (AZC).

Burgemeester Harm-Jan van Schaik ging er vorige week nog vanuit dat de eerste asielzoekers op maandag 3 oktober in Harderwijk zouden arriveren. Maar dat is dus niet gelukt. Het COA durft op dit moment geen exacte data te noemen. Scholten wil alleen kwijt dat het azc in Harderwijk 'op korte termijn' gereed is.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Veluwe