Volledig scherm
Chihuahua Draco (7) werd doodgereden op de Nassaulaan in Harderwijk. © Eigen foto

Baasje doodgereden chihuahua Draco (7) uit Harderwijk krijgt duizenden berichtjes, automobilist nog altijd spoorloos

De 7-jarige chihuahua Draco uit Harderwijk kwam zaterdagavond op een tragische manier aan zijn einde. Een onachtzaam moment was genoeg om te ontglippen en de weg op te rennen. Na een aanrijding op de Nassaulaan was het hondje op slag dood. Joke Andringa en haar familie zijn een zoektocht gestart naar de doorgereden automobilist.

 ,,We doen er niet moeilijk over. Draco was niet aangelijnd en dat had wel gemoeten. Toch willen we graag contact met de bestuurder die volgens ons te hard reed’’, vertelt een familielid van Andringa die een oproep op Facebook plaatste in de hoop de bestuurder te vinden. ,,Het gaat om een rood-zwarte Mini Cooper. Het was een flinke klap, het kan niet anders dan dat de chauffeur er iets van gemerkt heeft.’’

Eerder ongeluk

Draco is een groot gemis, vertelt het familielid die niet met zijn naam in de krant wil. ,,In onze familie is iedereen hondenliefhebber. Ieder gezin heeft gemiddeld twee honden. We hebben van alles: een Duitse Dog, Yorkshire Terriers, een Amerikaanse Stafford.’’ De aanrijding is volgens het familielid extra pijnlijk, omdat Andringa eerder haar zoon verloor.

De duizenden berichten zijn een hart onder de riem. ,,Zo'n heksenketel hadden we nooit verwacht. Er zitten ook wel berichtjes van mensen die de bestuurder iets aan willen doen. Maar die heb ik gezegd dat ze even normaal moeten doen. We zijn iedereen verder dankbaar voor de steun.’’ 

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Veluwe