Hugo Beijer (l) en huisarts Ton van Ginkel
Volledig scherm
Hugo Beijer (l) en huisarts Ton van Ginkel © Fealter

Bedrijf schenkt Harderwijkse huisartsen desinfecterende vloeistof

Het bedrijf Fealter uit Harderwijk heeft vandaag vijftig liter desinfecterende vloeistof geschonken aan de regionale huisartsenpost bij het ziekenhuis in Harderwijk. 

Hugo Beijer, Commercieel directeur van Fealter: ,,Ik hoorde dat er behoefte was ontstaan aan desinfecterende vloeistof, dus ik heb contact gezocht met huisarts Ton van Ginkel, hij was blij met onze geste.’’

Huisarts Van Ginkel van de huisartsenpost De Hoge Hoed aan de Hogeweg in Harderwijk nam de vloeistof in ontvangst namens de regionale collega's: ,,Er is op dit moment een grote vraag naar desinfectans en er is steeds moeilijker aan te komen. Door de schaarste lopen de prijzen op. We zijn dus erg blij met dit gebaar van Fealter.’’

Fealter is leverancier van douchefilters ter voorkoming van legionellabesmetting en leverancier van de desinfecterende vloeistof die onder de naam Dermonal op de markt gebracht wordt. De desinfectans wordt geproduceerd door Kalsbeek BV uit Tynaarloo, die de schenking mede mogelijk maakte.

,,We hopen met onze actie iets te kunnen bijdragen in de strijd tegen het coronavirus en spreken onze waardering uit voor alle medewerkers in de zorg,’’ aldus Hugo Beijer.

Veluwe