Volledig scherm
PREMIUM
Internist-nefroloog Kwok Wai Mui in zijn sfeervolle woning in Hierden. De arts houdt van innoveren en neemt hierin zijn patiënten mee. © Rob Voss

Bevlogen arts Kwok Wai Mui (44) helpt patiënten met dieetspel: ‘Ik ben een soort quizmaster’

KERSTINTERVIEWHij is patiëntendokter en innovator. De 44-jarige Kwok Wai Mui uit Hierden, verbonden aan ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Met zijn bevlogenheid opent hij deuren die tot voor kort gesloten waren. Sinds kort spelen patiënten van de nierarts online een dieetspel. ,,Dat komt veel beter binnen dan een saaie folder met dieetvoorschriften.”

Op de woensdagmiddag van het interview staat de voordeur van de woning van Kwok Wai Mui in Hierden wijd open. Van een afstandje hoor je al dat hier een jong gezin huist. Vandaag is het voor de 44-jarige internist-nefroloog, ofwel nierarts, papadag. Zijn zoon van 10 staat al bij de deuropening, waarna zijn vader goedlachs en met een vriendelijke oogopslag toesnelt.

,,Koffie en misschien een Groninger koek? Die neemt mijn zwager altijd mee als hij hier op bezoek komt. Hij was hier afgelopen weekeinde.” Zelf neemt Mui geen plak. Zijn twee oudste kinderen van 11 en 10 jaar snellen naar hun kamer, terwijl de jongste van vier met een op afstand bestuurbare auto door de kamer racet. ,,Ga nu maar even op je iPad, ik ga met mevrouw praten’’, zegt Mui. Zijn zoontje laat zich dit geen tweede keer zeggen.

Fijne kerst!
Lees hier onze bijzondere kerstverhalen met bijzondere mensen.

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe