Voor de thuiszitters heeft de bibliotheek Noordwest Veluwe gratis luisterboeken online beschikbaar gesteld.
Volledig scherm
Voor de thuiszitters heeft de bibliotheek Noordwest Veluwe gratis luisterboeken online beschikbaar gesteld. © ANP XTRA

Bibliotheek Noordwest Veluwe stelt gratis luisterboeken ter beschikking voor coronathuiszitters

Omdat veel mensen thuiszitten in verband met de coronacrisis heeft de bibliotheek Noordwest Veluwe een serie luisterboeken gratis op internet gezet.

De bibliotheek Noordwest Veluwe heeft sinds deze week noodgedwongen alle vestigingen moeten sluiten, dus het publiek kan niet meer terecht om boeken te lenen. Leden van de bibliotheek kunnen gratis luisterboeken en e-boeken downloaden via de website van de bieb, maar voor andere mensen had de bibliotheek weinig aanbod.

Jeugdboeken

Nu heeft de bibliotheek een serie luisterboeken gratis beschikbaar gesteld. ,,Het zijn meer dan 3700 titels’’, meldt Jaminta Rorije van de bibliotheek. ,,We willen graag dat mensen lezen. Omdat er nu zo veel mensen noodgedwongen thuis moeten zitten, hebben we extra boeken gratis online gezet, zowel jeugdboeken als boeken voor volwassenen.’’

Bij de gratis boeken zitten ook romans van bekende schrijvers als Ronald Giphart, Arnon Grunberg en Rob van Essen. Via onlinebibliotheek/luisterbieb zijn de boeken te vinden.

  1. Bezoekuurtje verpleeghuis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’
    PREMIUM

    Bezoekuur­tje verpleeg­huis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’

    Mooi, bijzonder en emotioneel. Zo noemt Magda Olofsen het weerzien met haar vader Gerrit van Panhuis (84) in verpleeghuis Boerhaavehof in Harderwijk. Zij is een van de gelukkigen die ‘profiteert’ van een eerste summiere versoepeling van de maatregelen van Zorggroep Noordwest Veluwe, waarbij bewoners een uurtje per week een dierbare in levende lijve mogen ontmoeten.

Veluwe