De bibliotheek in Harderwijk is met linten afgesloten van de hal van het stadhuis.
Volledig scherm
De bibliotheek in Harderwijk is met linten afgesloten van de hal van het stadhuis. © Teake Dijkstra

Bibliotheken Noordwest-Veluwe ook dicht

Ook de bibliotheken in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Elspeet hebben de deuren gesloten. De inleverdatum voor boeken die mensen thuis hebben worden automatisch verlengd. 

Vooralsnog blijven de bibliotheken dicht tot en met 6 april. Ook alle activiteiten zijn geannuleerd. Overal in Nederland sluiten de bibliotheken in verband met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. 

De uitleentermijn voor boeken en andere materialen wordt automatisch voor vier weken verlengd als de inleverdatum valt in de tijd dat de bibliotheek gesloten is. Gereserveerde boeken blijven staan voor degene die ze gereserveerd heeft. De melding dat boeken terug moeten worden gebracht omdat deze zijn gereserveerd mag voorlopig worden genegeerd. 

Op de website biedt de bieb alternatieven aan als e-books, luisterboeken en digitale bronnen, waarvoor het niet nodig is naar de bibliotheek te komen. 

In de online jeugdbibliotheek zijn boeken voor kinderen te vinden, voor thuis én voor school. De pagina is aangevuld met oefeningen speciaal voor kinderen, van 0 tot en met 18 jaar. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Veluwe