De gemeente gaat bekijken of het invalidentoilet in de parkeergarage Houtwal ook bereikbaar kan worden gemaakt voor niet-parkeerders.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente gaat bekijken of het invalidentoilet in de parkeergarage Houtwal ook bereikbaar kan worden gemaakt voor niet-parkeerders. © Ruben Schipper

Bij hoge nood in Harderwijk ’s nachts naar havenkantoor of mogelijk Houtwalgarage

Mensen met blaas- of darmproblemen, invaliden en anderen die zijn aangewezen op een ruim toilet, kunnen over enige tijd desnoods midden in de nacht terecht in het nieuw te bouwen havenkantoor op de Havendam in Harderwijk. En mogelijk in de parkeergarage Houtwal. 

In de parkeergarage aan de rand van de binnenstad is al een invalidentoilet op het bovenste parkeerdek, maar dat is nu alleen bereikbaar voor mensen die er de auto neerzetten; voor het openen van de toegangsdeur van de garage is immers een parkeerkaartje nodig. 

  1. Bezoekuurtje verpleeghuis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’
    PREMIUM

    Bezoekuur­tje verpleeg­huis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’

    Mooi, bijzonder en emotioneel. Zo noemt Magda Olofsen het weerzien met haar vader Gerrit van Panhuis (84) in verpleeghuis Boerhaavehof in Harderwijk. Zij is een van de gelukkigen die ‘profiteert’ van een eerste summiere versoepeling van de maatregelen van Zorggroep Noordwest Veluwe, waarbij bewoners een uurtje per week een dierbare in levende lijve mogen ontmoeten.

Veluwe