Er zijn bloemen gelegd langs de Hoofdweg, op de plek van de aanrijding.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn bloemen gelegd langs de Hoofdweg, op de plek van de aanrijding. © Teake Dijkstra

Bossen bloemen op straat: 'Rust zacht, lieve Remco'

'Rust zacht, lieve Remco', staat op enkele kaartjes. Op de plek waar Remco Andringa maandagavond in Harderwijk om het leven kwam liggen inmiddels bossen bloemen. Hij was net eigenaar en chef-kok geworden van een bistro in Harderwijk. Een nieuwe toekomst voor hem en zijn jonge gezin. Tot hij de weg overstak. Geschept door een veel te hard rijdende auto. De bestuurder (19) zit vast.

Bizar, onwerkelijk, intriest. De woorden klinken op verschillende plekken in Harderwijk. Maandagavond net na half zeven komt plaatsgenoot Remco Andringa (35) om het leven als hij op zijn fiets de Hoofdweg in Harderwijk oversteekt; geschept door een 19-jarige automobilist uit Harderwijk die mogelijk veel te hard reed. Diverse mensen zien het gebeuren.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

Veluwe