Volledig scherm
Het bouwplan aan de Van Maerlantlaan in Harderwijk. © Uwoon

Bouw 48 sociale huurwoningen in Harderwijk binnenkort van start

Aan de Van Maerlantlaan in Harderwijk begint binnenkort de bouw van 48 sociale huurappartementen. De helft is bestemd voor reguliere sociale huur, de andere helft voor cliënten die zorg of ondersteuning krijgen van Careander.

Woningcorporatie Uwoon en Nijhuis Bouw hebben deze week de aannemingsovereenkomst getekend voor de nieuwbouw  in het hart van de wijk Stadsdennen. 

Eerder stond hier in het gebied tussen de Justus van Effenstraat en de Langendijkstraat het onderkomen van wooncentrum 't Schild van Careander en het Talenthouse. De panden werden in de zomer gesloopt.

Huurtoeslag

Het nieuwe gebouw wordt aardgasloos en energieneutraal gebouwd. De huurprijs van de appartementen ligt gemiddeld op 607 euro per woning en ze zijn daarmee bereikbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag.

Over het bouwplan is enkele malen overlegd met de buurtbewoners. 

De ideeën voor de nieuwbouw waren ontstaan naar aanleiding van gesprekken tussen Careander en Uwoon, melden de organisaties in een persbericht. Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Aan Uwoon is gevraagd Careander te helpen bij het ontwikkelen en exploiteren van een nieuw appartementencomplex.

In de regio is grote behoefte aan sociale huurwoningen. Wanneer de appartementen aan de Van Maerlantlaan beschikbaar komen voor verhuur via de site www.hurennoordverluwe.nl is nog niet bekend. 

Volledig scherm
Moniek van Balen-Uijen (Uwoon) en Alan Bosch (Nijhuis Bouw) tijdens ondertekening. © Uwoon

Veluwe