Volledig scherm
De Beetsstraat in Harderwijk. © Google Streetview

Bouw appartementen Beetsstraat strandt op kritiek van buren

Het bouwplan voor 21 appartementen aan de Beetsstraat in Harderwijk is voorlopig van de baan. Omwonenden van het terrein, waar voorheen Monuta was gevestigd, hebben zoveel bezwaren dat de politiek het niet aandurft op dit moment toestemming te geven.

Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering van de commissie Ruimte van de gemeenteraad. Het is de ontwikkelaar niet gelukt volledig tegemoet te komen aan de kritiek van omwonenden. 

Minder inkijk

Volgens hen is het terrein eenvoudigweg te klein voor wat de ontwikkelaar wil. Met drie bouwlagen wordt het te hoog, vinden ze; dat betekent minder lichtinval en meer inkijk. Verder gaan de extra auto's meer lawaai opleveren, vooral voor de bewoners van de patiowoningen aan de Martinus Nijhoffstraat, die aan het parkeerterrein grenzen. 

De ontwikkelaar heeft de plannen voor de starterswoningen enkele  keren aangepast in omvang en verschijningsvorm, maar omwonenden blijven kritiek houden. Ze hebben het idee dat niet naar hen wordt geluisterd, zeiden zij tijdens de commissievergadering.

Haalbaarheid

Zij willen dat er minder woningen of appartementen komen in maximaal twee bouwlagen. Volgens de ontwikkelaar is er binnen de wensen van de omwonenden geen financieel haalbaar plan te maken.

Hoe het kan worden opgelost, is nog niet duidelijk. Vooralsnog gebeurt er even niets. 

Veluwe