Volledig scherm
Onder andere recreatiepark Slenck & Horst wordt straks een woonwijk. Per direct mogen er geen nieuwe kapschuren en overkappingen meer worden bijgebouwd. © Ruben Schipper

‘Bouwstop’ op vakantieparken Harderwijk

Op de recreatieparken rond Harderwijk mogen per direct geen nieuwe schuurtjes en overkappingen meer worden geplaatst. Op Onze Woudstee mogen voorlopig geen nieuwe recreatiewoningen worden gebouwd.

De gemeenteraad heeft daartoe donderdagavond een zogenoemd voorbereidingsbesluit genomen in het kader van de omvorming van recreatieparken naar terreinen waar mag worden gewoond. 

Op deze manier wil de gemeente voorkomen dat eigenaren van recreatiewoningen gebruik maken van de mogelijkheden die wel gelden voor recreatieparken, maar niet meer zodra wonen hier formeel wordt toegestaan. Vier vakantieparken in Harderwijk en Hierden worden de komende jaren omgevormd tot woonwijken. Het gaat om Slenck & Horst, Ceintuurbaan, De Dennenhoek en Onze Woudstee.

Dat is overigens eerder in het project Vitale Vakantieparken ook al besproken met de verenigingen van eigenaren van de parken. Ook enkele schuren en overkappingen die eerder al zijn geplaatst moeten worden verwijderd bij de omvorming naar woonwijk. 

Op Onze Woudstee is nog ruimte voor vijf nieuwe woningen, maar omdat onduidelijk is wie daar recht op heeft is dat nu tijdelijk verboden. Als de transformatie is afgerond kan er mogelijk alsnog worden gebouwd.

Veluwe