Een duiker van de brandweer Heerde gaat het water in.
Volledig scherm
PREMIUM
Een duiker van de brandweer Heerde gaat het water in. © Stefan Verkerk/News United

Brandweer schrapt duikteam zonder eerst onderzoek te doen naar gevolgen veiligheid

Besluiten een duikteam te schrappen, terwijl vooraf onbekend is wat dat voor de veiligheid betekent. De brandweer in Gelderland deed het gisteren. Onderzoek naar de gevolgen wordt pas de komende maanden gedaan, voordat wordt besloten of de duikers van Harderwijk of Heerde verdwijnen. ,,Twintig jaar ervaring wordt zo aan de kant geschoven.”

Het wegbezuinigen van een duikteam is een principiële keuze, stelt directeur Diemer Kransen. ,,Veiligheid is geen aspect", stelt hij. ,,Het bestuur heeft de keuze gemaakt om terug te gaan van twee naar één duikteam. Gebleken is dat de teams veel worden gealarmeerd, maar slechts af en toe om te redden. We willen een team houden om altijd nog te kunnen zeggen: ‘Hulp is onderweg’.”

  1. Bezoekuurtje verpleeghuis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’
    PREMIUM

    Bezoekuur­tje verpleeg­huis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’

    Mooi, bijzonder en emotioneel. Zo noemt Magda Olofsen het weerzien met haar vader Gerrit van Panhuis (84) in verpleeghuis Boerhaavehof in Harderwijk. Zij is een van de gelukkigen die ‘profiteert’ van een eerste summiere versoepeling van de maatregelen van Zorggroep Noordwest Veluwe, waarbij bewoners een uurtje per week een dierbare in levende lijve mogen ontmoeten.

Veluwe