Volledig scherm
Foto Gemeente Harderwijk

Bronzen beeld van Verkade gestolen

HARDERWIJK - Het bronzen beeld In Balans bij sporthal de Sypel aan de Parkweg in Harderwijk is gestolen. Het beeld is een creatie van de bekende beeldhouwer Kees Verkade.

De waarde wordt geschat op 40.000 à 50.000 euro. Het werd geplaatst in 1972 ter gelegenheid van de opening van sporthal De Sypel en kreeg later een plaats op de rontonde aan de Parkweg. De diefstal werd maandag ontdekt. De politie vraagt tips: tel. 0900 8844 of 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Volledig scherm
Detail foto van het vernielde beeld van Kees Verkade. Foto Gemeente Harderwijk
 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe