Volledig scherm
Dagjesmensen komen vooral voor het Dolfinarium naar Harderwijk. © Van de Biezen

Buren Dolfinarium willen geen gespetter

HARDERWIJK - Bewoners van de Rabbistraat in Harderwijk zitten niet te wachten op een nieuw waterpretpark bij het Dolfinarium. Dat hebben ze in een brief laten weten aan burgemeester en wethouders.

De bewoners kijken nu nog uit op het Wolderwijd. Als er glijbanen komen op het terrein tussen de Lagune en het oude surfcentrum dan is hun uitzicht weg, laten zij weten in de brief. Daarbij baseren zij zich op de plaatjes die onlangs in de krant stonden; formeel heeft Dolfinarium-eigenaar Aspro Parcs de plannen nog niet naar buiten gebracht. De gemeente heeft de bewoners geantwoord dat er nog geen aanvraag ligt voor een omgevingsvergunning of wijziging van het bestemmingsplan; de buurt kan dus nog geen bezwaar maken. Wel laat de gemeente weten 'niet onwelwillend' tegenover de plannen te staan.

Ongerust
Dat maakt de buurtbewoners ongerust, schrijven ze in een brief aan de Stentor. De bewoners vrezen voor 'een glijbanenpark groter dan Hellendoorn'. ,,Weg is de mythe van idyllische vissersstad. Harderwijk zal binnen nu en een jaar vooral bekend worden vanwege het Walibi-achtige waterpretpark net buiten de oude stadsmuur'', aldus de bewoners.

Dolfinarium zegt 'kennis te nemen' van de bezwaren, maar wil nog niet inhoudelijk reageren.

Veluwe