Harm-Jan van Schaik, burgemeester van Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Harm-Jan van Schaik, burgemeester van Harderwijk. © Foto Freddy Schinkel

Burgemeester over protest Hierden: 'Wat doe je tegen trekkers? Al sta je met tien man, dan rijden ze nog over je heen’

Harm-Jan van Schaik burgemeester van de gemeente Harderwijk is geschrokken van wat er allemaal in ‘zijn’ dorp Hierden is gebeurd. Komende week geldt een noodverordening voor het dorp. In de hoop dat het de gemoederen rustig en veilig houdt.

10 reacties

 • Ben Looyenga

  7 maanden geleden
  Ik dacht dat win Nederlanders deze regering hadden gekozen de beloftes die ze gezegd hebben bij de verkiezingen campagnes daar komt niks van terecht ze luisteren niet maar de Nederlanders maar ze hebben wat in hun hoofd zitten en dat moet gebeuren en niet anders als ze meer nadenken over de consequenties op langere tijd ik vind dat deze regering onnodig veel geld weg gooit daar kunnen ze veel andere dingen kunnen doen
 • Andy Van Werven

  7 maanden geleden
  En zo werk dat gewoon de door hen jagen
 • wilma siefers

  7 maanden geleden
  Niet-boeren en rellers oppakken. Militairen en waterkanonnen. Met groot materiaal de boeren aan de kant . En allemaal fikse boetes.
 • G. Schouten

  7 maanden geleden
  Heb je hem weer Barlaeus met zijn anti-boergeneul. Had beter D66-dominee kunnen worden. Democratie is inmiddels een sleets begrip geworden onder Rutte. Niet eerder waren er zoveel onopgeloste crisissen in Nederland onder alle kabinetten Rutte(VVD) Het vertrouwen in politiek en rechters is 0,0. Rechters zijn D66 gekleurd. Er zijn grotere problemen in ons land, dan stikstof: Drugs, asielinstroom, woningnood, bevolkingsgroei, groeiende armoede o.a. Los die eerst eens op Barlaeus.
 • G.J. Dorgelo

  7 maanden geleden
  Wat mij altijd opvalt , alles word van te voren in de krant of voor tv besproken , als dit gebeurt doen wij dat . Of dat nu om boeren gaat of om oorlogen gaat, net oude weifen , heb je het al gehoord , hij leverd dit komt morgen aan .