Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden hebben zich als actiecomité tegen het migrantenhotel in hun straat verenigd onder de naam 'geengoedidee’. Eerste wapenfeit: spandoeken in de straat. © Ruben Schipper Fotografie

Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migrantenhotel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’

Ze zijn bang voor de gevolgen die het huisvesten van ongeveer 200 arbeidsmigranten in hun buurt met zich meebrengt. Over het nog te bouwen migrantenhotel aan de Goede Reede, op de grens van Harderwijk met Ermelo,  is daarom volgens buurtbewoners het laatste woord nog niet gezegd. Ze hebben zich als actiecomité verenigd onder de naam ‘geengoedidee’. Eerste wapenfeit: spandoeken in de straat.

,,Geef ons één goede reden om op deze plek een migrantenhotel te realiseren, dat is onze vraag’’, zegt Martin Vis, wijzend naar het straatnaambord. Daarop staat: Goede Reede. Vis woont aan de Fokko Kortlanglaan, bijna recht tegenover het te bouwen hotel. Samen met zijn vrouw Chantal doet Vis het woord namens de omwonenden. Ze zijn nog niet gerustgesteld door de maatregelen die de gemeente Harderwijk afkondigde: een beheerder en cameratoezicht.

Veluwe