Volledig scherm
PREMIUM
Het buurtvoetbalveld aan de Prins Frederik Hendriklaan wordt gebruikt door asielzoekers van azc Harderwijk © Hemmy van Reenen

Buurt rond azc Harderwijk woedend op burgemeester na steekpartij: ‘U doet te weinig voor onze veiligheid’

Omwonenden van het asielzoekerscentrum in Harderwijk hebben bij burgemeester Harm-Jan van Schaik op hoge toon hun beklag gedaan over aanhoudende incidenten met asielzoekers, over onveiligheid in hun wijk en het feit dat de burgemeester te weinig doet om de veiligheid te verbeteren.

Aanleiding voor de bijeenkomst in een kantoor op het terrein van het asielzoekerscentrum was een steekincident tussen drie asielzoekers, in de nacht van maandag op dinsdag. Twee asielzoekers werden gestoken door een derde. ,,Er was geen aanleiding voor. Het kwam uit het niets, er was geen sprake van een agressieve sfeer,’’ vertelde Ron Ooijen.

  1. Woonwijk Stromenwaard uit het slop door dromen van jonge Harderwijkse filmsterren
    PREMIUM

    Woonwijk Stromen­waard uit het slop door dromen van jonge Harderwijk­se filmster­ren

    De limousine moesten de kinderen er even bij denken. Net als de rode loper naar de ingang van Het Clusterhuis in de wijk Stromenwaard. Verder was het een onthaal dat kleine filmsterren waardig is bij een première. Met drinken, taart, een filmsterrencertificaat en een plekje op de voorste rij keken Naomi (10), Boas (7), Aron (7) en Jochem (10) hoe zij het er vanaf brengen in een promotiefilmpje voor hun buurtproject dat meedingt naar een prijs.

Veluwe