Volledig scherm
PREMIUM
Het buurtvoetbalveld aan de Prins Frederik Hendriklaan wordt gebruikt door asielzoekers van azc Harderwijk © Hemmy van Reenen

Buurt rond azc Harderwijk woedend op burgemeester na steekpartij: ‘U doet te weinig voor onze veiligheid’

Omwonenden van het asielzoekerscentrum in Harderwijk hebben bij burgemeester Harm-Jan van Schaik op hoge toon hun beklag gedaan over aanhoudende incidenten met asielzoekers, over onveiligheid in hun wijk en het feit dat de burgemeester te weinig doet om de veiligheid te verbeteren.

Aanleiding voor de bijeenkomst in een kantoor op het terrein van het asielzoekerscentrum was een steekincident tussen drie asielzoekers, in de nacht van maandag op dinsdag. Twee asielzoekers werden gestoken door een derde. ,,Er was geen aanleiding voor. Het kwam uit het niets, er was geen sprake van een agressieve sfeer,’’ vertelde Ron Ooijen.

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe