Bezoekers kijken naar de pasgeboren babytuimelaar in de kraamkamer van het Dolfinarium in Harderwijk eind vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers kijken naar de pasgeboren babytuimelaar in de kraamkamer van het Dolfinarium in Harderwijk eind vorig jaar. © Hollandse Hoogte / ANP

Claims op website Dolfinarium verwijderd na kritiek van dierenactivisten

Het Dolfinarium heeft verschillende passages op de eigen website verwijderd of aangepast. Onder meer de claim dat de dieren gelukkig zijn in Harderwijk is geschrapt. De aanpassingen volgen na kritiek van dierenrechtenorganisatie Bite Back, maar dat is volgens het Dolfinarium niet de aanleiding.

4 reacties

 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Ronald: Dat hebben diverse wereldwijde onderzoekers, wetenschappers en gedragsdeskundigen op dat vlak al heel vaak aangetoond. Verdiep je er maar eens echt in, er is genoeg informatie en bewijsmateriaal over te vinden.
 • Ronald van der Valk

  1 jaar geleden
  @Yvonne Veld: "dieren die daar niet willen zijn en vroegtijdig overlijden" Wat voor het Dolfinarium geldt, geldt natuurlijk ook voor jou. Kun je dat onderbouwen, of is dit het gecultiveerde denkpatroon van een jong kind?
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Sina: Als jong kind idd. geweest. Vond het toen al verschrikkelijk dat zulke mooie en slimme dieren tig stomme rondjes in een te klein bassin moesten zwemmen en idiote kunstjes moesten doen. Zal al wel een jaar of 48/50 geleden zijn. Hoog tijd dat zulke dierenkwellende instanties wereldwijd opgedoekt worden. Ze spelen mooi weer over de ruggen van dieren die daar niet willen zijn en vroegtijdig overlijden. Geld heeft macht en dan kan en mag blijkbaar alles.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Zijn die mensen vroeger niet in het dolfinarium geweest.